Особи, які прибувають для проходження ПФЕ, повинні мати при собі: паспорт або інший документ, що посвідчує особу, ідентифікаційний код, направлення на бланку підприємства (індивідуальне чи у вигляді списку), в якому зазначений вид  робіт підвищеної небезпеки та тих, що потребують професійного добору, професія за ДК 003:2010, назва підприємства та його код за ЄДРПОУ.

Перед початком процедури психофізіологічного обстеження з метою виявлення та відсторонення від обстеження осіб, які не відпочили після нічної зміни, мають погане самопочуття чи перебувають у хворобливому стані, знаходяться під дією алкоголю чи лікарських засобів (інших речовин), що впливають на діяльність центральної нервової системи і поведінку, проводиться попереднє опитування та індивідуальний загальний огляд. За необхідності проводиться вимірювання температури тіла і артеріального тиску.

Всім особам, не допущеним до проходження ПФЕ внаслідок виявлення під час попереднього опитування і огляду ознак значної втоми, перевтоми, захворювання чи інтоксикації, роз'яснюється, що їх стан може вплинути на результат обстеження і пропонується інший термін ПФЕ з відповідною відміткою в направленні.

Особи, допущені до проходження психофізіологічного обстеження, підписують згоду на збір та використання персональних даних у процесі ПФЕ.

Інформація про обстежуваного реєструється введенням до відповідних полів програмно-апаратного тестового комплексу.

При проведенні психофізіологічного обстеження використовуються два основних методи:

-      спостереження і співбесіда;

-      тестування (з використанням об’єктивних тестових методик).

 

ПРОЦЕДУРА ТЕСТУВАННЯ
Процедура тестування включає в себе виконання діагностичних тестів, реалізованих в комп'ютерному варіанті, спостереження, співбесіду, формування формалізованих оцінок.

Комп'ютерне тестування НЕ ПОТРЕБУЄ навичок роботи на комп'ютері, і є більш простим, ніж користування мобільним телефоном або побутовими приладами. Перед кожним тестовим завданням дається докладна інструкція (на вибір українською, рсоійською або англійською мовами), обов'язкове тренування. Більшість тестових методик є діяльнісними, тобто, необхідно реагувати певною дією при появі певного стимулу, дотримуючись інструкції. Наприклад, при кожній появі на екрані зображення квадрату необхідно якомога швидше натискати визначену клавішу.

Пропонуємо для учасників АТО/ООС  БЕЗКОШТОВНО здійснити скринінг-діагностику за нижче представленими методиками:
Оцінка наявності посттравматичного стресового розладу (Шкала оцінки впливу травматичної події М.Горовіца - Д.Бейс (IES-R)): ПТСР - 2.
Оцінка стратегії поведінки подолання (coping) в стресових ситуаціях (Методика «Моделі поведінки подолання» (опитувальник SACS С.Хобфолла в адаптації Н.Водопьянової): Копінг - 1.
Оцінка особистісної агресивності / ворожості (Опитувальник діагностики агресивності А.Басса - М.Перрі в адаптації С.Еніколопова і Н.Цибульского): Опитувальник ЛА - 2.
Оцінка ставлення до ризику (оцінка схильності до ризику, імпульсивності і пошуку стимуляції (Г.Айзенк, адаптація К.Сугоняева)): Опитувальник ОР - 3.
Оцінка «емоційного інтелекту» (Модифікований варіант опитувальника Н.Холла): Опитувальник ЕІ - 1.
 

Бланк для заповнення: Бланк

 

Після заповнення, бланк необхідно відсканувати і вислати нам, ми обрахуємо і надішлемо  результати та орієнтовні рекомендації.

Дочірні категорії